


Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 500 g mljevene junetine
- 2 glavice crvenog luka
- 2 dl milerama
- 2 crvene paprike
- 2 jaja
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Crveni luk sitno nasjeckati te popržiti na malo ulja, potom dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša.
2. Kada je meso napola gotovo, dodati sitno sjeckanu papriku, začiniti po želji, pa nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju. Gotov nadjev ostaviti da se ohladi, a zatim dodati mileram i jedno jaje, te dobro promiješati.
3. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 5 mm i podijeliti na dva dijela.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti polovinom razvučenog tijesta.
5. Preko tijesta nanijeti pripremljeni nadjev i poravnati.
6. Ostatak razvučenog tijesta izrezati na šire rezance, rasporediti ih preko mesne smjese i premazati umućenim jajetom. Pripremljenu pitu staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC i peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



