


Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g špinata
- 200 g šampinjona
- 3 stručka mladog luka
- 1 dl ulja
- 300 g sira
- 300 g svježeg sira
- 3 jaja
- sol
Za preljev:
- 4 dl jogurta
- 3 jaja
- 1 vrećica praška za pecivo
Priprema:
1. Očišćeni špinat skuhati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od viška tekućine i sitno isjeckati.
2. Šampinjone narezati na listove, a mladi luk na kolutove. Potom popržiti na malo ulja da povrće omekša a višak tekućine ispari.
3. U većoj posudi pomiješati špinat, izmrvljeni sir, jaja, svježi sir i pirjano povrće. Posoliti po želji i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Uzeti dvije kore za pitu, složiti ih jednu na drugu i poprskati s malo ulja. Zatim odozgo rasporediti malo nadjeva i zarolati. Na isti način nadijevati i preostale kore.
5. Tepsiju nauljiti te u nju poslagati nadjevene role i narezati ih na kocke.
6. Posebno umutiti jogurt, jaja i prašak za pecivo pa preliti preko pite. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



