


Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 600 g mljevenog junećeg mesa
- 2 glavice luka
- 2 dl piva
- 2 dl mlijeka
- 2 dl gazirane vode
- 4 jaja
- 0,5 dl ulja
- 2 žlice pirea od rajčice
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Luk očistiti, nasjeckati na kocke i popeći na vrućem ulju. Zatim dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj dodati pire od rajčice i začine po želji.
2. Okruglu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti dvjema korama za pitu. Nanijeti malo nadjeva od mesa i preklopiti jednom korom. Postupak (kora, nadjev) ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti dvjema korama za pitu, a krajeve uvinuti i tako zatvoriti.
3. Pripremljenu pitu rezati na trokute.
4. Posebno umutiti jaja, pivo, mlijeko i gaziranu vodu.
5. Pitu zaliti pripremljenom mješavinom i ostaviti 10 minuta da upije potrebnu tekućinu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



