Pita od kruha i mesa

by | 18 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 10 šnita tosta
  • 500 g mljevene junetine
  • 4 dl mlijeka
  • 4 jaja
  • 1 glavica luka
  • 150 g sira
  • 2 dl vrhnja
  • 200 g šampinjona
  • 200 g pelata od rajčica
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žlica maslaca
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Luk očistiti i narezati na kocke, šampinjone na listove, a pelate samljeti.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popržiti da promijeni boju. Potom dodati šampinjone, pelate, mljevenu papriku i začine po želji.
3. Pirjati na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
4. Posebno umutiti jaja, mlijeko i vrhnje.
5. Okruglu vatrostalnu posudu premazati maslacom. Tost natopiti smjesom od jaja i poredati po dnu vatrostalne posude.
6. Preko toga nanijeti nadjev od mesa i poravnati.
7. Nadjev posuti ribanim sirom. Preostali tost također natopiti smjesom od jaja i poredati preko sira.
8. Pripremljenu pitu odozgo preliti ostatkom smjese od jaja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana