Pita od heljdinih kora

by | 6 veljače, 2013

  • 500 g heljdinih kora
  • 1 manja glavica slatkog kupusa
  • 1 poriluk
  • 150 g suhe vratine
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina
  • papar

Za preljev:

  • 2 dl vrhnja
  • 3 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 vrećica praška za pecivo

Priprema:
1. Heljdine kore zarolati i razrezati na trake širine 1 cm.
2. Slatki kupus očistiti od vanjskih listova i korijena, a potom ga naribati kao za salatu. Suhu vratinu i poriluk narezati na kockice.
3. Na ulju popržiti poriluk i slatki kupus da omekšaju. Pred kraj prženja dodati suhu vratinu i začine po ukusu i promiješati.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, a zatim u nju redati sloj narezanih heljdinih kora, pa sloj kupusa i tako naizmjenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Posebno umutiti jaja, vrhnje, mlijeko i prašak za pecivo pa preliti preko pite.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana