Piletina u umaku

by | 9 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 dl jogurta
  • prstohvat curryja
  • 4 češnja češnjaka
  • 600 g krumpira, ulja
  • 40 g parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog lista celera
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezati na tanje šnicle.
2. Češnjak očistiti i sitno nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti kiselo vrhnje i ono za kuhanje pa dodati nasjeckani češnjak, curry, list celera i začine po želji.

4. Dobivenom smjesom preliti piletinu i dobro izmiješati.

5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti piletinu s vrhnjem. Preostalu smjesu od vrhnja preliti preko piletine. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 30 min.
6. Zatim piletinu izvaditi i posipati parmezanom te peći dok ne porumeni.
7. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a potom ga ispeći u vrućem ulju i poslužiti kao prilog uz gotovu piletinu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept