


Sastojci:
- 4 bataka sa zabatkom
- prstohvat ružmarina
- 400 g pelata rajčica
- 2 žlice pirea od rajčica
- 125 ml crnog vina
- 1 žlica vinskog octa
- 1 ravna žlica senfa
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 300 g šampinjona
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Batake odvojiti od zabataka, a zatim ih natrljati ružmarinom i začinima te popeći na vrućem ulju.
2. Luk narezati na kockice, šampinjone na listove a češnjak ispasirati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati gljive pa i njih kratko popržiti. Potom dodati usitnjene pelate, pire od rajčica, crno vino, senf, vinski ocat i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja doliti malo vode da se dobije rjeđi umak.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pečenu piletinu. Preliti je pripremljenim umakom od gljiva i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC da se peče 45 min.
Izvor: Dobra hrana



