Piletina u bijelom vinu

by | 16 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 1 manje pile
  • 1 glavica luka
  • 60 g maslaca
  • 3 mrkve
  • 0,5 dl konjaka
  • 4 dl bijelog vina
  • 2 dl pileće juhe
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Piletinu narezati na krupnije komade i začiniti po želji. Luk nasjeckati, a mrkvu narezati na kolutove.
2. U posudi otopiti maslac pa na njemu popeći piletinu sa svih strana.
3. Konjak zagrijati, a zatim zapaliti i preliti preko piletine (flambirati). Pričekati da plamen nestane te dodati sjeckani luk i mrkvu. Zaliti vinom i pilećom juhom, te pirjati na umjerenoj temperaturi.
4. Kada meso omekša, izvaditi ga iz tekućine i ostaviti na toplom. U tekućinu od pirjanja uliti mješavinu slatkog vrhnja i brašna, dodati začine po želji i kuhati dok se ne zgusne.
5. Pred kraj pirjanja vratiti piletinu.

Izvor: Dobra hrana