Piletina sa suhim šljivama

by | 30 siječnja, 2013

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 veća glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 250 g pelata od rajčice
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 dl prošeka (slatkog crnog vina)
  • 8 suhih šljiva bez koštica
  • 4 žlice ulja
  • 400 g tjestenine po želji
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Piletinu i pelate od rajčica narezati na krupnije kocke, a luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati piletinu te i nju kratko popržiti.
3. Potom dodati pelate, pire i prošek pa pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je piletina napola pirjana, dodati suhe šljive, peršin i začine po ukusu te kuhati dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
5. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, procijediti je od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana