Piletina s mlincima i sirom

by | 14 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 250 g gotovih mlinaca
  • 4 dl vrhja za kuhanje
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 pileća kocka za juhu
  • 200 g šampinjona
  • 100 g mesnate slanine
  • 100 g sira s plemenitom plijesni
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezati na kockice, mesnatu slaninu na štapiće, a šampinjone na listove.
2. Piletinu začiniti po želji i popeći je na vrućem ulju da porumeni. Potom je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa popeći slaninu i šampinjone.
4. Posebno umutiti vrhnje za kuhanje s kiselim vrhnjem i dodati začine po želji.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati piletinu, slaninu i šampinjone, dodati krupno izlomljene mlince pa preliti mješavinom od vrhnja i polako promiješati.
6. Pileću kocku za juhu prokuhati u litri vode.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju prebaciti smjesu od piletine. Doliti malo juhe tek toliko da prekrije, odozgora izmrviti sir i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept