Piletina s mašnicama

by | 2 listopada, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 300 g šampinjona
  • 1 stručak mladog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g slanine
  • 300 g tjestenine u obliku mašnica
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 150 g sira trapista
  • 0,5 dl sojinog umaka
  • 50 g maslaca
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Piletinu narezati na kocke, šampinjone na listove, mladi luk na kolutove, slaninu na štapiće, trapist sitno naribati, a češnjak sitno nasjeckati. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
2. Na otopljenom maslacu popeći piletinu, slaninu, mladi luk, češnjak, te dodati šampinjone i sojin umak, pa začiniti po želji i pirjati dok tekućina ne ispari.
3. Pred kraj kuhanja doliti vrhnje za kuhanje, začiniti po želji te pirjati još 5 minuta, a zatim dodati kuhanu tjesteninu i sve dobro izmiješati.
4. Gotovo jelo posipati ribanim sirom trapistom.

Izvor: Dobra hrana