


Sastojci:
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- 300 g šampinjona
- 1 stručak mladog luka
- 2 češnja češnjaka
- 100 g slanine
- 300 g tjestenine u obliku mašnica
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 150 g sira trapista
- 0,5 dl sojinog umaka
- 50 g maslaca
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Piletinu narezati na kocke, šampinjone na listove, mladi luk na kolutove, slaninu na štapiće, trapist sitno naribati, a češnjak sitno nasjeckati. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
2. Na otopljenom maslacu popeći piletinu, slaninu, mladi luk, češnjak, te dodati šampinjone i sojin umak, pa začiniti po želji i pirjati dok tekućina ne ispari.
3. Pred kraj kuhanja doliti vrhnje za kuhanje, začiniti po želji te pirjati još 5 minuta, a zatim dodati kuhanu tjesteninu i sve dobro izmiješati.
4. Gotovo jelo posipati ribanim sirom trapistom.
Izvor: Dobra hrana



