Piletina s kuskusom

by | 31 listopada, 2013

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 250 g kuskusa
  • 1 rajčica
  • 1 paprika
  • 1/2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g brusnica
  • 100 g pečenih badema
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • listići svježe metvice
  • 2,5 dl vode, ulje

Za marinadu:

  • sok i ribana korica od 1/2 limuna
  • 1/2 žličice kima
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice mljevene ljute paprike
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • sol, papar

Priprema:

1. Piletinu narezati na štapiće dimenzije 5×1 cm, papriku, rajčicu i luk na kockice, a češnjak ispasirati.
2. Pomiješati sastojke za marinadu (sok od limuna, kim, cimet, mljevenu ljutu papriku, muškatni oraščić, sol i papar). Piletinu preliti marinadom i ostaviti je da miruje u hladnjaku sat vremena.
3. Posebno preliti kuskus proključalom vodom pa dodati brusnice, bademe i žlicu maslinovog ulja te posoliti i promiješati. Poklopiti i ostaviti neka se hladi.
4. U posudi pomiješati rajčicu, papriku i luk te preliti drugom žlicom maslinovog ulja i začiniti paprom.
5. Kada se kuskus ohladi, pomiješati ga s povrćem.
6. Na malo ulja u tavi popeći mariniranu piletinu. Pred kraj dodati češnjak.
7. Na tanjuru poslužiti kuskus s povrćem, a preko njega staviti piletinu. Sve ukrasiti listićima metvice.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept