PIletina s koricom od badema

by | 25 lipnja, 2014

piletina

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g pečenih mljevenih badema
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 4 bjelanjka
  • mješavina začina
  • 1 limun, ulje
  • 600 g krumpira

Priprema:

1. Pileće bijelo meso izrezati na trake širine 1,5 cm.
2. Pomiješati mljevene bademe, kukuruzno brašno, mljevenu papriku, češnjak u prahu i mješavinu začina po želji.
3. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem.
5. Trake piletine uvaljati u bjelanjke, a potom u pripremljenu smjesu od badema i slagati na papir za pečenje. Odozgora poprskati s malo ulja i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni oko 35 min.
6. Krumpir oguliti i narezati na štapiće te pržiti u vrućem ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Štapiće poprskati limunovim sokom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept