Piletina s kikirikijem

by | 20 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 poriluk
  • 100 g kikirikija
  • 1 ljuta papričica
  • 2 žličice gustina
  • 0,5 dl umaka od soje
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica đumbira u prahu
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 žlica brašna
  • 250 g riže
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Piletinu narezati na kocke dimenzija 1×1 cm, poriluk i ljutu papričicu na kolutove, a češnjak sitno nasjeckati.
2. Narezanu piletinu posipati brašnom pa popeći na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa popeći poriluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i pečenu piletinu te promiješati.
4. Posebno pomiješati vino, češnjak, umak od soje, đumbir, gustin i malo vode pa umiješati u pečeno meso i povrće, te sve zajedno pirjati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuhanja jelo začiniti po želji.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi, procijediti i služiti kao prilog.

Recept za desert s kikirikijem možete pronaći OVDJE.

Izvor: Dobra hrana