


Sastojci:
- 800 g pilećeg bijelog mesa
- 1 poriluk
- 100 g kikirikija
- 1 ljuta papričica
- 2 žličice gustina
- 0,5 dl umaka od soje
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica đumbira u prahu
- 1 dl bijelog vina
- 1 žlica brašna
- 250 g riže
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Piletinu narezati na kocke dimenzija 1×1 cm, poriluk i ljutu papričicu na kolutove, a češnjak sitno nasjeckati.
2. Narezanu piletinu posipati brašnom pa popeći na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa popeći poriluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i pečenu piletinu te promiješati.
4. Posebno pomiješati vino, češnjak, umak od soje, đumbir, gustin i malo vode pa umiješati u pečeno meso i povrće, te sve zajedno pirjati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuhanja jelo začiniti po želji.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi, procijediti i služiti kao prilog.
Recept za desert s kikirikijem možete pronaći OVDJE.
Izvor: Dobra hrana



