Piletina s domaćim korama

by | 27 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 300 g debljih domaćih kora za pitu
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 dl neutralnog vrhnja
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 3 dl pileće juhe
  • 2 jaja
  • 200 g sira (polutvrdog)
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • prstohvat usitnjenog češnjaka
  • mješavina začina
  • ulje, papar

Način pripreme:

1. Domaće kore izlomiti na krupnije komade, a sir naribati.
2. Posebno pomiješati mljevenu papriku, češnjak i začine po ukusu.
3. Piletinu narezati na krupnije komade, a zatim je uvaljati u pripremljenu mješavinu i popržiti na vrućem ulju da porumeni.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati pileću juhu, jaja, neutralno i kiselo vrhnje pa začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti te po dnu rasporediti sloj lomljenih kora za pitu. Poredati polovinu piletine i posuti s malo sira te preliti trećinom smjese od vrhnja. Isti postupak nadijevanja ponoviti još jednom pa završiti slojem kora i preliti ostatkom smjese od vrhnja.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana