Piletina s ananasom

by | 4 veljače, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 150 g mahuna
  • 1/2 crvene paprike (babure)
  • 180 g ananasa iz kompota
  • 0,5 dl umaka od soje
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice gustina
  • 300 g špageta
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Pileće bijelo meso narezati na krupnije kocke, luk na kockice, a češnjak što sitnije narezati. Mahune i crvenu papriku uzdužno narezati na tanje štapiće.
2. Špagete skuhati u slanoj vodi a potom ih ocijediti i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti s malo umaka od soje i promiješati pa je ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim piletinu ocijediti i posuti gustinom. Popržiti je u voku na vrućem ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak, a zatim dodati mahune i papriku te i njih kratko popržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali umak od soje, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko popržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana