Piletina punjena tjesteninom

by | 30 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 1 pile (oko 1,8 kg)
  • 150 g tjestenine (pužići i sl.)
  • 30 g senfa
  • 200 g svježeg sira
  • 1 crvena paprika
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 jaje
  • 4 žlice ulja
  • curry, papar, sol
  • mješavina začina

Priprema:

1. Piletinu pažljivo odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle pravokutnog oblika. Prekriti je najlonskom vrećicom i istanjiti tučkom za meso.
2. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a potom je ocijediti.
3. Mesnatu slaninu narezati na kockice i popržiti na malo ulja kako bi porumenjela, a potom je ocijediti od suvišne masnoće.
4. Crvenu papriku očistiti od peteljke i sjemenki i narezati na štapiće.
5. U većoj posudi pomiješati skuhanu tjesteninu, jaje, svježi sir, papriku i slaninu. Dodati curry, začine po želji i polako promiješati.
6. Istanjenu pileću šniclu začiniti po želji i premazati senfom. Duž jednog kraja nanijeti pripremljeni nadjev od tjestenine, a potom zarolati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva C oko 50 min. Potom skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.

8. Pečenu piletinu ostaviti da se malo ohladi, a potom je narezati na komade i poslužiti.

Izvor: Dobra hrana