


Sastojci:
- 1 pile (oko 1,8 kg)
- 150 g tjestenine (pužići i sl.)
- 30 g senfa
- 200 g svježeg sira
- 1 crvena paprika
- 150 g mesnate slanine
- 1 jaje
- 4 žlice ulja
- curry, papar, sol
- mješavina začina
Priprema:
1. Piletinu pažljivo odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle pravokutnog oblika. Prekriti je najlonskom vrećicom i istanjiti tučkom za meso.
2. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a potom je ocijediti.
3. Mesnatu slaninu narezati na kockice i popržiti na malo ulja kako bi porumenjela, a potom je ocijediti od suvišne masnoće.
4. Crvenu papriku očistiti od peteljke i sjemenki i narezati na štapiće.
5. U većoj posudi pomiješati skuhanu tjesteninu, jaje, svježi sir, papriku i slaninu. Dodati curry, začine po želji i polako promiješati.
6. Istanjenu pileću šniclu začiniti po želji i premazati senfom. Duž jednog kraja nanijeti pripremljeni nadjev od tjestenine, a potom zarolati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva C oko 50 min. Potom skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.
8. Pečenu piletinu ostaviti da se malo ohladi, a potom je narezati na komade i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana



