Piletina na španjolski način

by | 30 kolovoza, 2014

piletina

Sastojci:

  • 4 veća bataka
  • 1 veća glavica luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 dl bijelog vina
  • prstohvat cimeta
  • 1 feferon
  • pileća juha po potrebi
  • 180 g riže
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 0,5 dl ulja
  • 300 g pelata rajčica
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Pelate rajčica, luk i crvenu papriku narezati na kockice, feferon na kolutove, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Batake začiniti po želji i popržiti na ulju sa svih strana kako bi porumenjeli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka popržiti luk i češnjak, dodati crvenu papriku te i nju kratko popržiti.
4. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati pelate, feferon, mljevenu papriku, bijelo vino, cimet, rižu, batake i začine po želji. Polako promiješati i sve prebaciti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
5. Zaliti pilećom juhom tek toliko da pokrije i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok piletina ne omekša a riža ne nabubri. Gotovo jelo posipati peršinom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept