Pileći ćevapi

by | 29 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 4 ravne žlice vrhnja
  • 150 g sira
  • 40 g parmezana
  • 50 g mesnate slanine
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 600 g krumpira
  • 1 jaje
  • sol
  • papar
  • ulje

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Mesnatu slaninu što sitnije nasjeckati, a sir krupno naribati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljevenu piletinu, sir, parmezan, peršin, slaninu, vrhnje, jaje i krušne mrvice. Dodati začine po želji, pa dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Pripremljenu smjesu od piletine ostaviti u hladnjaku 60 min.
5. Zatim je izvaditi, te od nje nauljenim rukama oblikovati ćevape.
6. Ćevape peći na vrućem ulju dok ne porumene sa svih strana.
7. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a zatim ga peći u dubokoj masnoći da porumeni. Pečene ćevape poslužiti uz pomfrit.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept