

Sastojci:
- 800 g pilećeg bijelog mesa
- 1 glavica luka
- 100 g mesnate slanine
- 1 dl mineralne vode
- prstohvat sode bikarbone
- 2 žlice brašna
- mješavina začina, ulje
- 200 g tankih listova slanine
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Luk očistiti i što sitnije nasjeckati, mesnatu slaninu također narezati na kockice.
3. Pomiješati mljevenu piletinu, luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po želji. Dobro izmiješati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mijesiti dok se ne dobije ujednačena smjesa. Ostaviti u hladnjaku da odstoji 40 min.
4. Od umiješene smjese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



