Pileće rolice sa špinatom

by | 4 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 2 veća komada pilećeg bijelog mesa
  • 150 g krem sira
  • 100 g mozzarelle
  • 300 g špinata
  • 150 g krušnih mrvica
  • 50 g sezama
  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • 2 dl ulja
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju, pa ga podijeliti na 4 filea. Svaki file istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ga procijediti i sitno nasjeckati. Mozzarellu naribati na krupno.
3. U manjoj posudi pomiješati krem sir, špinat i mozzarellu, te začiniti po želji.
4. Svaku šniclu premazati pripremljenom mješavinom, a zatim je zarolati.
5. Rolane šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu mrvica i sezama.
6. Panirane rolade peći na vrućem ulju sa svih strana dok ne porumene. Gotove šnicle poslužiti uz pomfrit.

Izvor: Dobra hrana