


Sastojci:
- 1 komad pilećeg bijelog mesa
- 1 kolut mozzarelle
- 2 lista pancete
- 300 g mlade mrkve
- 50 g maslaca
- 2 cherry rajčice
- 1,5 l goveđe juhe
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju i uzdužno prerezati napola. Mozzarellu narezati na štapiće.
2. Svaku polovinu poprečno zarezati i otvoriti kako bi se dobila tanja šnicla. Prekriti ih najlon vrećicom, istanjiti i začiniti po želji.
3. Na svaku šniclu staviti po nekoliko štapića mozzarelle. Bočne stranice preklopiti 1 cm prema unutra, zarolati i uviti u list slanine. Zatim obje rolade uviti u foliju i kuhati u proključaloj goveđoj juhi 20 min.
4. Mrkvu očistiti i kuhati u goveđoj juhi dok ne omekša. Zatim ju ocijediti, kratko popržiti na vrućem maslacu i začiniti po želji.
5. Kuhane rolice ostaviti da se malo ohlade, a potom ih izvaditi iz folije. Ukrasnom čačkalicom probosti cherry rajčice i u svaku rolicu zabosti po jednu. Poslužiti s prilogom od mrkve.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



