Pileća juha s paprikom

by | 24 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 300 g pilećeg bijelog mesa
  • 1/2 glavice celera
  • 1/2 poriluka
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 crvene paprike
  • 2 mrkve
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 l vode
  • 1 limun, ulje
  • 1 dl vrhnja
  • mješavina začina, papar

Priprema:
1. Piletinu, poriluk, češnjak i luk narezati na kockice. Papriku očistiti od sjemenki i peteljki te i nju narezati na kockice.
2. Mrkvu i celer izrendati na krupno.
3. Na malo ulja popržiti poriluk i luk. Zatim dodati piletinu, papriku, celer i mrkvu te sve zajedno kratko popržiti. Nastaviti pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada su meso i povrće napola pirjani, zaliti vodom i kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu brašna s malo vode i začine po ukusu pa nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. U gotovu juhu umiješati vrhnje, sjeckani peršin i sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana