Pileća jetrica s rižotom

by | 8 srpnja, 2013

POTREBNO JE:

  • 800 g pilećih jetrica
  • 200 g riže
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 glavice crvenog luka
  • 0,5 dl konjaka
  • 300 g bukovača
  • 150 g brašna
  • ružmarin
  • 150 g maslaca
  • mješavina začina
  • papar

PRIPREMA:

1. U teflonskoj tavi otopiti 50 g maslaca.
2. Pileća jetrica uvaljati u brašno i popržiti na vrućem ulju.
3. Zatim je preliti konjakom, doliti malo vode i pirjati na umjerenoj temperaturi dok jetrica ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja začiniti po želji.

4. Crveni luk narezati na kockice, a bukovače na trake.
5. Na preostalom otopljenom maslacu popržiti crveni luk i bukovače, dodati rižu te i njega kratko popržiti.
6. Zatim preliti bijelim vinom i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok riža ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
7. Pred kraj pirjanja dodati ružmarin, začine po želji i promiješati.
8. Pripremljeni rižoto poslužiti uz pirjana jetrica

Izvor:  Dobra hrana