Pileća galija

by | 30 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 2 veća komada pilećih prsa
  • 100 g suhe vratine
  • 16 tankih listova šunke
  • 8 manjih kiselih krastavaca
  • 4 šnite sira trapista
  • 8 crnih maslina
  • 16 šparoga iz konzerve
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 mrkve
  • 1 poriluk
  • 1/4 glavice kupusa
  • 0,5 ml ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Pileća prsa prerezati napola, te svaku polovinu zarezati po sredini i istanjiti batom za meso. Suhu vratinu i kisele krastavce narezati na štapiće, luk na ploške, poriluk i kupus na tanke rezance, a mrkvu narezati.
2. Istanjene šnicle začiniti po želji, napuniti ih krastavcima i suhom vratinom, preklopiti i dobro pritisnuti rubove. Šparoge uviti u listove šunke, a šnite trapista i masline nanizati na čačkalice kako bi se dobio izgled jedara.
3. Punjene šnicle i umotane šparoge popeći na vrućem ulju da porumene, mrkvu, kupus i poriluk kuhati u slanoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju.
4. Kuhano povrće staviti na pladanj za posluživanje, preko njega poslagati pečene šnicle, a na vrh svake šnicle zabosti jedro. Šparoge prepoloviti pa poslagati sa svake strane šnicle po četiri kako bi izgledale kao vesla, a ploške luka poslagati odozgora po šnicli.

Izvor: Dobra hrana