Pet moćnih namirnica za gubitak kilograma

by | 24 svibnja, 2015

Trik za skidanje kilograma leži u namirnicama koje će vam pomoći da stanete u broj manju odjeću

ThinkstockPhotos-474406628

Da bismo smanjili tjelesnu težinu moramo unositi manje kalorija nego što ih naše tijelo troši, kako bismo “načeli” zalihe masti. U tome nam mogu pomoći namirnice. Tijekom dijete važno je da ne preskačete obroke, a morate se i pomiriti s činjenicom da uz ove zdrave namirnice ne smiju ići kalorični preljevi i umaci. Navedene namirnice možete kombinirati zajedno ili s drugom hranom.

Losos

Znate da je važno unositi namirnice bogate proteinima. Losos osim proteina sadrži i vrijedne omega 3 masne kiseline koje pomažu aktivirati metabolizam. Jedini je problem što nije baš jeftin, ali počastite se!

Krastavac

Kada želite povrće koje će vas zasititi, krastavac je najbolji izbor. Osim toga, izvrstan je kao međuobrok. Odličan je sirov ili začinjen na salatu. Krastavac možete pretvoriti u cjeloviti obrok pomiješate li ga s vrhnjem (nastojte da vrhnje bude s manjim postotkom masnoće). Inače, krastavac ima 90% vode, tako da će vas za vrućih dana zacijelo osvježiti.

Jagode

Jagode su kraljice među voćem. Aromatične, osvježavajuće i zdrave. Neka su istraživanja pokazala da ako se najedete jagoda, pri sljedećem obroku neće vam biti teško pojesti nešto manje hrane. Naravno, jagode morate jesti bez šećera i šlaga. Stevija u tekućini jedina je opcija da im bez straha za svoju kilažu poboljšate okus.

Lješnjaci

Lješnjaci vam mogu pomoći u probavi i pripomoći da smanjite opseg struka. Zdrava su grickalica, a sadrže monozasićene masnoće, folate, vlakna i kalij. Nemojte jesti pržene lješnjake, već obične sušene. Možete ih dodati nasjeckane nekim salatama.

Jaja

Dva jaja sadrže četvrtinu dnevnih potreba za proteinima. Jedete li ih ujutro, dugo će vas držati sitima, što ne znači da smijete preskočiti ručak. Ako su vam tvrdokuhana presuha, možete ih ispeći na malo maslinovog ulja ili pripremiti meko kuhana i slično. Jaja možete pomiješati u salate, ali ono čega se trebate kloniti je kalorični dressing.

 

Foto: Thinkstock