Pet malih feng shui savjeta

by | 19 siječnja, 2014

Feng shui je drevna vještina koja za cilj ima stvaranje harmonije i ravnoteže u životnom prostoru, koji doprinose pozitivnoj energiji u životu. Iako pravila feng shuija mogu biti složena, počnite od nekih jednostavnijih koja vam mogu pomoći da već danas imate organiziraniji i sretniji život.

U spavaćoj sobi

Krevet treba biti smješten između vrata i prozora. Izbjegavate stavljati nešto teško iznad kreveta i potrudite se da su vam vrata koja vode u sobu uvijek zatvorena, uključujući i vrata od ormara. Savjetuje se da u spavaćoj sobi uvijek imate tri ili devet biljaka ako želite poboljšati seksualni život.

Za radnim stolom

Ako ste leđima okrenuti vratima, vjerojatno nećete dobiti dovoljnu količinu pozitivne energije. Neka vam stol uvijek bude uredan, a pokušajte uklopiti i boje, poput ljubičaste. Crna boja poboljšava aspekt karijere i novca, kao i kreativnost. Obavezne su biljke za tegle, kao i fotografije obitelji i dragih ljudi, ili bilo što vas podsjeća na njih.

U dnevnom boravku

Dnevni boravak treba biti topla, otvorena prostorija koja oslikava vaš osobni stil. Upotpunite je umjetničkim djelima, fotografijama ili sitnicama koje vam znače. Neka osvjetljenje bude što je svietlije i prirodnije moguće.

U kuhinji

I u kuhinji su boje poput plave i ljubičaste, kao i biljke. U fokusu treba biti štednjak, i ostatak kuhinjskih elemenata trebalo bi biti okrenuto prema njemu.

U kupaonici

Kupaonica je prostor za čišćenje tijela i uma, pa i ono treba biti čisto i uredno. Koristite nježne nijanse, poput plave, koja prema feng shui načelima posjeduje yin energiju i promovira osjećaj smirenosti i opuštenosti.

Izvor: Life Content