


Sastojci:
- 600 g pilećih jetrica
- 3 glavice ljubičastog luka
- 100 g mesnate slanine
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 0,5 dl slatkog crnog vina
- 2 žlice umaka od soje
- 1 dl pileće juhe
- 1 žlica gustina
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 600 g krumpira
- 1 dl mlijeka, sol
- 40 g margarina
- mješavina začina, ulje
Priprema:
1. Ljubičasti luk i mesnatu slaninu narezati na kockice.
2. Pileća jetrica prerezati napola i očistiti od žilica.
3. Na malo ulja popržiti luk i slaninu, a zatim dodati jetrica i kratko popržiti na umjerenoj temperaturi. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok jetrica ne omekšaju.
4. Potom dodati slatko crno vino, sojin umak i mljevenu papriku te kratko ispirjati.
5. Pred kraj dodati mješavinu gustina i pileće juhe pa kuhati dok se ne zgusne.
6. Pirjana jetrica začiniti po ukusu i posuti peršinom.
7. Krumpir skuhati u slanoj vodi a zatim ga procijediti i ispasirati. Pomiješati s margarinom i mlijekom te umutiti mikserom.
8. Gotova jetrica poslužiti uz krumpir-pire.
Izvor: Dobra hrana



