

Sastojci:
- 1 kg svinjskog karea bez kostiju
- 3 žlice pirea od rajčica
- 1,5 dl milerama
- 500 g kukuruza šećerca
- 1/2 celera
- 1 pastrnjak
- 3 mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl crnog vina
- 1 žličica mljevene ljute paprike
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Svinjski kare zavezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, pastrnjak i mrkvu očistiti, te narezati na krupnije komade, a kukuruz skuhati u slanoj vodi.
2. Na vrućem ulju popeći svinjski kare sa svih strana da porumeni, te dodati mrkvu, pastrnjak, celer i češnjak, doliti vode toliko da prekrije, pa pirjati dok meso ne omekša.
3. Kuhano povrće izvaditi, protisnuti i vratiti u posudu s mesom, zatim dodati mljevenu papriku, pire od rajčica, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po želji i kuhati još 5 minuta dok se umak ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim umakom i uz nju poslužiti kukuruz šećerac.
Izvor: Dobra hrana



