Pečenica u lisnatom tijestu

by | 13 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 300 g lisnatog tijesta
  • 600 g mljevenog svinjskog mesa
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • 50 g sušene rajčice
  • 2 komada starog kruha
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka

Priprema:

1. Zelene masline narezati na kolutove, sušenu rajčicu i luk na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati.
2. Stari kruh natopiti vodom, a potom ga ocijediti i izmrviti.
3. U većoj posudi pomiješati mljeveno svinjsko meso, masline, luk i češnjak, sušenu rajčicu, izmrvljeni kruh, jedno jaje i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Od pripremljene smjese oblikovati štrucu. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, preliti s malo ulja pa u nju položiti oblikovanu štrucu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Potom izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi.
5. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Potom ohlađenu štrucu obložiti lisnatim tijestom. Od viška tijesta oblikovati trake i unakrsno ih prilijepiti. Premazati tijesto umućenim jajetom i posipati sezamom.
6. Ovako upakirano pečenje vratiti u pećnicu i peći dok tijesto ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana