


Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- 4 glavice luka
- 3 mrkve
- 1 glavica češnjaka
- 250 g pelata od rajčica
- 100 g kupusa
- 3 rajčice
- 3 dl soka od rajčica
- 1 dl bijelog vina
- 3 dl juhe od povrća
- 1 dl maslinovog ulja
- origano, bosiljak
- mješavina začina
Priprema:
1. Patlidžan zajedno s korom narezati na listove debljine 0,5 cm.
2. Listove patlidžana posoliti i ostaviti da puste sok, a potom ih popeći na vrućem ulju.
3. Luk narezati na režnjeve, mrkvu i kupus naribati, a češnjak što sitnije nasjeckati. Pelate izgnječiti.
4. Na malo maslinovog ulja popržiti luk, a zatim dodati mrkvu, češnjak i kupus te nastaviti s pirjanjem dok povrće napola ne omekša.
5. Potom dodati pelate, origano, bosiljak i začine po želji te pirjati dok višak tekućine ne ispari.
6. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati polovinu listova patlidžana. Preko patlidžana staviti malo pripremljenog nadjeva i preklopiti drugim listom patlidžana. Odozgo poslagati ploške rajčice.
7. Posebno umutiti sok od rajčica, bijelo vino, preostalo maslinovo ulje i juhu od povrća pa preliti preko patlidžana. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 40 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok višak tekućine ne ispari a svi sastojci ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana



