Patlidžani na talijanski način

by | 25 travnja, 2013

Sastojci:

  • 2 plava patlidžana
  • 250 g feta sira
  • 150 g suhe vratine
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 300 g pelata rajčica
  • 1/2 poriluka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica šećera
  • 40 g parmezana
  • origano, sol

Priprema:

1. Patlidžan uzdužno narezati na listove debljine 5 mm.

2. Listove patlidžana s jedne strane zarezati ukriž kako bi se dobio izgled mreže. Zatim ih kratko prokuhati u slanoj vodi, a potom izvaditi i ostaviti da se ocijede.

3. Feta sir narezati na listove.

4. Na polovinu svakog lista patlidžana staviti komad feta sira i kolut suhe vratine. Posuti origanom i preklopiti.

5. Poriluk i češnjak sitno isjeckati i popeći na maslinovom ulju. Dodati mljevene pelate rajčice i malo vode pa pirjati dok se ne dobije kašasti umak. Pred kraj pirjanja začiniti po želji.

6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene patlidžane tako da se na rubovima preklapaju. Preliti ih pripremljenim umakom i posipati parmezanom. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana