


Sastojci:
- 700 g bijelog mesa pačetine
- 2 naranče
- 2 žlice meda
- 2 žlice aceta balsamica
- 1 brokula
- ulje, sol, mješavina začina
Za umak:
- 1/2 žličice đumbira
- 3 žlice bijelog vina
- 1 žličica gustina
- 1 žlica ribane korice naranče
- papar, sol
Priprema:
1. Pačetinu narezati na četiri šnicle i unakrsno zarezati po koži.
2. Posebno umutiti sok od naranče, med i aceto balsamico.
3. Pripremljeno meso popržiti na malo ulja najprije sa strane gdje je koža, a kada porumeni, i s druge strane. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati umak od naranče.
4. Pirjano meso izvaditi i ostaviti na toplom. U umak od pečenja dodati malo đumbira, bijelo vino, gustin, ribanu koru naranče i začine po ukusu. Doliti malo vode da se dobije željena gustoća i kratko prokuhati.
5. Brokulu skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti od viška tekućine.
6. Pačetinu preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz brokulu.
Izvor: Dobra hrana



