Pastrva na povrću

by | 25 kolovoza, 2013

Potrebno je:

  • 4 pastrve srednje veličine
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 700 g krumpira
  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 rajčice
  • 2 žlice kapara
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 350 g kajmaka
  • 1 limun
  • origano
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • mješavina začina

Priprema: 

1. Pastrve začiniti po želji, poprskati sokom od limuna i uvaljati u kukuruzno brašno.
2. Krumpir očistiti i narezati na ploške, rajčice na kriške, a crveni luk na režnjeve.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, crveni luk i rajčice, dodati peršin, origano, maslinovo ulje i začine po želji te polako promiješati.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa u nju poslagati miješano povrće i odozgora utisnuti pastrve.
5. Otopiti polovinu kajmaka i preliti preko pastrvi. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 35 min.
6. Zatim skloniti foliju, posipati kapare i preliti ribu preostalim otopljenim kajmakom. Nastaviti s pečenjem dok riba ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana