Pasticio od tikvica

by | 30 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 350 g krupnije tjestenine
  • 150 g mozzarelle
  • 200 g šunke
  • 200 g sira
  • 1 glavica luka
  • 50 g maslaca
  • 5 dl mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1.Tikvice zajedno s korom narezati na ploške, a luk sitno nasjeckati.
2. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi pa ih ocijediti od viška tekućine.
3. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati tikvice te i njih peći dok ne omekšaju.
4. Posebno u posudi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne.
5. Pripremljeni bešamel pomiješati s tjesteninom i prženim povrćem, dodati začine po želji i promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti polovinu smjese s tjesteninom. Prekriti je polovinom listova šunke, potom rasporediti tanke ploške mozzarelle i posipati polovinom sira. Isti postupak ponoviti još jednom.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana