


Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 350 g krupnije tjestenine
- 150 g mozzarelle
- 200 g šunke
- 200 g sira
- 1 glavica luka
- 50 g maslaca
- 5 dl mlijeka
- 2 žlice brašna
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
Priprema:
1.Tikvice zajedno s korom narezati na ploške, a luk sitno nasjeckati.
2. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi pa ih ocijediti od viška tekućine.
3. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati tikvice te i njih peći dok ne omekšaju.
4. Posebno u posudi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne.
5. Pripremljeni bešamel pomiješati s tjesteninom i prženim povrćem, dodati začine po želji i promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti polovinu smjese s tjesteninom. Prekriti je polovinom listova šunke, potom rasporediti tanke ploške mozzarelle i posipati polovinom sira. Isti postupak ponoviti još jednom.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



