Pašteta od tunjevine i inćuna

by | 4 studenoga, 2014

Clipboard158

Sastojci:

  • 200 g tunjevine iz konzerve
  • 3 fileta inćuna iz konzerve
  • 125 g margarina
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 2 žličice kečapa
  • 10 zelenih maslina
  • 3 kisela krastavca srednje veličine
  • 2 trokuta topljenog sira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 pakiranje tost kruha
  • sol, papar

Priprema:
1. Tunjevinu i inćune izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
2. Masline očistiti od koštica, a kisele krastavce dobro ocijediti.
3. U blenderu pomiješajte tunjevinu, inćune, masline, majonezu, kečap, senf, kisele krastavce, topljeni sir, margarin, češnjak i začine po želji. Miksati dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
4. Pripremljenu paštetu staviti u hladnjak da se stegne do posluživanja.
5. Tost kruh ispeći i premazati rashlađenom paštetom.

DODATNI SAVJET:
Budite obazrivi prilikom dodavanja začina u paštetu s obzirom da su fileti inćuna slani.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept