Pašteta od patlidžana

by | 15 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 2 plava patlidžana
  • 2 jaja
  • 1 češnja češnjaka
  • 1 mala glavica luka
  • 2 kisela krastavca
  • 5 zelenih maslina
  • 3 žlice majoneze
  • 1 ravna žlica senfa
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Patlidžan oguliti i narezati na ploške. Zatim posoliti i ostaviti da pusti sok.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem i poslagati u njega ploške patlidžana. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne omekša.
3. Jaja skuhati, kisele krastavce i zelene masline ocijediti.
4. Luk očistiti i narezati na krupnije komade.
5. U blenderu pomiješati ohlađeni patlidžan, jaja, masline, kisele krastavce, luk i češnjak. Dodati senf, majonezu i začine po želji te sve izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa.
6. Pripremljenu paštetu ostaviti u hladnjaku da se ohladi prije služenja.

Izvor: Dobra hrana