Paprike punjene sirom

by | 4 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 15 suhih paprika
  • 400 g sira
  • 400 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • 1 krumpir srednje veličine
  • bosiljak, ulje
  • 3 dl juhe od povrća
  • mješavina začina

Priprema:
1. Suhe paprike preliti proključalom vodom i ostaviti ih da nabubre.
2. Krumpir oguliti i narezati na tanje ploške.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati izmrvljeni svježi sir i sir. Dodati jaja, malo bosiljka i začine po ukusu pa dobro izmiješati.
4. Pripremljenim nadjevom napuniti omekšale paprike. Ploške krumpira narezati tako da se njima mogu zatvoriti paprike da nadjev ne iscuri.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti malo juhe od povrća. Potom poslagati paprike i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok se nadjev ne stegne.

Izvor: Dobra hrana