Paprike punjene povrćem

by | 19 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 6 rog paprika
  • 1 poriluk
  • 2 veća krumpira
  • 3 mrkve
  • 200 g šampinjona
  • 50 g sušene rajčice
  • 3 žlice ulja
  • 30 g margarina
  • mješavina začina

Priprema:

1. Paprike pažljivo izdubiti pa očistiti od peteljki i sjemenki.
2. Poriluk i sušenu rajčicu narezati na sitne kockice, a šampinjone na listove. Mrkvu i krumpir naribati na krupno.
3. Na malo ulja popržiti poriluk, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati krumpir i peći ga bez dodavanja vode. Kada krumpir omekša, dodati šampinjone, sušenu rajčicu i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti paprike.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju poslagati punjene paprike. Prekriti ih listovima margarina i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC. Tijekom pečenja povremeno ih okretati kako bi ravnomjerno porumenjele.

Izvor: Dobra hrana