Paprike punjene piletinom

by | 6 veljače, 2015

Donosimo vam recept za glavno jelopaprike punjene piletinom

Sastojci:

  • 4 veće crvene paprike
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice krušnih mrvica1 jaje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 5 dl soka od rajčica
  • 0,5 dl ulja
  • 2 žlice brašna
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje, a luk i češnjak što sitnije isjeckati.
2. Crvene paprike izdubiti i očistiti od sjemenki.
3. Pomiješati mljeveno meso, luk i češnjak, jaje, mrvice i začine po želji. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti paprike. Zatim ih narezati na prstenove debljine 4 cm.
5. Punjene prstenove paprika popržiti na vrućem ulju s obje strane da meso porumeni.
6. Posebno u posudi na malo ulja popeći brašno, a potom dodati sok od rajčica i malo vode po potrebi da se dobije rjeđi umak.
7. U umak dodati pečene, punjene paprike, začine po želji i kuhati na umjerenoj temperaturi dok paprike ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana