


Sastojci:
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- 3 dl jogurta
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica senfa
- 1 žličica žutog šećera
- 2 žlice usitnjene majčine dušice
- 150 g krušnih mrvica
- 40 parmezana
- 100 g čipsa
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle i blago istanjiti batom.
2. Pomiješati jogurt, senf, pasirani češnjak, majčinu dušicu, šećer i začine po želji, pa dobro izmiješati. Preliti preko piletine i ostaviti u hladnjaku da se marinira 60 min.
3. Posebno pomiješati krušne mrvice, parmezan i samljeveni čips.
4. Mariniranu piletinu uvaljati u smjesu za paniranje.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i premazati uljem, a zatim u nju poslagati paniranu piletinu. Odozgo poprskati uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200º C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



