Panforte

by | 9 kolovoza, 2014

panforte

Za tijesto:

  • 150 g meda
  • 150 g šećera
  • prstohvat đumbira
  • prstohvat cimeta
  • 80 g brašna
  • 200 g suhih smokava
  • 100 g pečenih lješnjaka
  • 120 g badema
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • ribana korica jednog limuna
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

1. U posudi za miješanje pomiješati brašno, đumbir, cimet i ribanu koricu limuna. Polako promiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
2. Bademe kratko blanširati u vodi, a zatim ih procijediti od viška tekućine i oguliti.
3. U smjesu od brašna i začina dodati nasjeckane suhe smokve, pečene lješnjake i blanširane bademe, pa promiješati.
3. Posebno pomiješati med i šećer, te kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije gusti sirup. Pred kraj kuhanja dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
4. Pripremljenu smjesu preliti preko nasjeckanih sastojaka i dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i prebaciti u nju smjesu za kolač. Nauljenim rukama poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 160 ºC oko 30 min.
6. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, a zatim narezati na kockice željene veličine i posipati šećerom u prahu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Tagovi: