


Sastojci:
- 800 g fileta oslića
- 3 tikvice srednje veličine
- 1/2 vezice bosiljka
- 1/2 vezice peršina
- 3 češnja češnjaka
- 200 g odstajalog kravljeg sira
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 0,5 dl limunovog soka
- sol, papar
Za prilog:
- 4 krumpira srednje veličine
- 4 lista bacon slanine
- 80 g sira
Priprema:
1. Filete oslića narezati na manje komade, pa ih poprskati limunovim sokom. Tikvice narezati uzdužno na tanke listove.
2. Bosiljak, peršin, odstajali sir, češnjak i malo maslinovog ulja izmiksati u blenderu te začiniti po želji.
3. Na svaki komad oslića staviti žličicu pripremljenog nadjeva, pa ga uviti u dva lista tikvice i pričvrstiti čačkalicom.
4. Tepsiju obložiti folijom i premazati maslinovim uljem, te poredati paketiće oslića i prekriti ih folijom.
5. Paketiće oslića peći pod folijom 20 minuta, a potom ih otkriti i ostaviti da se zapeku.
Prilog:
1. Neoguljeni krumpir dobro oprati, pa ga staviti peći u pećnicu dok ne omekša.
2. Napola pečene krumpire izvaditi iz pećnice, izdubiti im sredinu i napuniti je listovima slanine i ribanim sirom, te ih vratiti da se zapeku.
Izvor: Dobra hrana



