Ovu hranu ne biste trebali jesti nakon 16 sati

by | 4 travnja, 2020

Paziti na prehranu važno je u svako doba dana, a posebno je važno što jedete navečer. Budući da vam se metabolizam usporava tijekom spavanja, vrlo je važno pred spavanje unositi neprerađenu i cjelovitu hranu koje tijelo lakše pretvara u energiju. Pri tome ćete puno teže dobiti kilograme, kako piše Shefinds. Postoje namirnice koje svakako trebate izbjegavati, a ove četiri nikako nemojte konzumirati u poslijepodnevnim i večernjim satima.

1. Čips

Čips od krumpira može zvučati primamljivo, ali vjerojatno biste ga trebali izbjegavati. “Općenito, konzumiranje čipsa i slične masne i pržene hrane vodi do nezdrave prehrane, što rezultira debljanjem i negativnim učincima na zdravlje. Sadrži male količine vlakana, proteina i drugih hranjivih tvari. Čips je obično slan ili aromatiziran, zbog čega sadrži visoke količine soli”, objašnjava Livestrong.

2. Sladoled

Sladoled je još jedna namirnica koju biste vjerojatno trebali izbjegavati ako pokušavate smršavjeti. “Sladoled je hrana bogata ugljikohidratima, a konzumiranje puno rafiniranih ugljikohidrata rezultira taloženjem masnoća na trbuhu”, objasnila je dijetetičarka Edwina Clark.

3. Čokoladice

Zbog male veličine, čokoladice mogu izgledati kao relativno dobra opcija za užinu ili ako poželite nešto slatko. Međutim, ako pokušavate izgubiti kilograme, ovo nije dobro rješenje jer se i mali zalogaji zbrajaju.

4. Bijeli kruh

Bijeli kruh je još jedna namirnica koju trebate smanjiti ako želite izgubiti kilograme. Zbog toga što je napravljen od prerađenih žitarica, bijeli kruh ima malo količinu vlakana. To znači da vas neće napuniti jednako zasititi kao kruh od cijelog zrna, što znači da ćete ga jesti više.

Foto: Helena Lopes / Unsplash

IZVOR: RTL.HR