Kako znati da vaša ljubavna veza nije vrijedna spašavanja?

by | 18 svibnja, 2020

Loš ljubavni odnos ne samo da će vam otežati život nego stalne borbe mogu dovesti i do teške depresije. Biti jedini koji ulaže energiju u odnos može biti iscrpljujuće i naporno, pogotovo kad ne znate u kojem smjeru vaša veza ide. Ako vam se čini kao da se stalno vrtite ukrug i ne vidite napredak, najbolje je smireno razmisliti vrijedi li uopće truditi se dalje.

Kako bi vam olakšao donošenje odluke, portal Bright Side izdvojio je jasne znakove koji pokazuju da vezi nema spasa:

1. Vaš partner izbjegava provoditi vrijeme s vama

Ako vam se čini da vaš partner nikad nema dovoljno vremena za vas, ali je uvijek spreman provesti vrijeme s drugima, to je znak da vas više ne smatra zanimljivima.

2. Osjećate se kao potpuno drukčija osoba nego što ste bili prije ove veze

Jasno je da se svi s vremenom mijenjamo, ali kad nekoga doista volite, prihvaćate ga takvog kakav on je. Želite li promijeniti osobu s kojom ste u vezi ili promijeniti njezine navike – to nije znak zdrave veze. Ne treba odustajati od svojih hobija ili interesa ili se konstantno osjećati krivima jer se vašem partneru ne sviđa nešto što vas usrećuje. Ako ste prije bili sretniji i slobodniji, vjerojatno biste trebali razmisliti o tome ima li ova veza smisla.

3. Više ne želite s partnerom dijeliti osobne stvari

Komunikacija je ključ zdrave veze i ako vam je teško otvoriti se partneru, dijeliti s njim svoje tajne i radije razgovarate s nekim drugim, nešto nije u redu.

4. Većina vaših razgovora pretvara se u svađe

Zdravo je izraziti svoje stavove čak i kad se oni ne podudaraju s partnerovima. No, ako često “ratujete” zbog sitnica, to bi mogao biti znak da niste stvoreni jedno za drugo.

5. Vaše srce više ne treperi pri pomisli na partnera

Naravno, kako vaš odnos napreduje, neizbježno je i da shvatite kako je faza “medenog mjeseca” prošla. No to ne bi trebalo podrazumijevati i da sve iskre potpuno nestanu. Ako razmišljanje o vašem partneru više ne donosi osmijeh na vaše lice ili vas ne usrećuje ni na koji način, vjerojatno je najbolje da se oprostite s njim.

6. Dosadno vam je u vezi

Neće svaki dan vaše veze izgledati kao scena iz ljubavnog filma, ali to ne znači ni da vam treba uvijek biti dosadno. Od jednostavnog zajedničkog kuhanja do šetnje plažom, postoje stotine sitnica koje parovi mogu učiniti da bi izazvali radost i uzbuđenje. Sve što je potrebno jest spremnost da se potrudite da stvari ostanu uzbudljive.

7. Niste na popisu prioriteta vašeg partnera

Nerealno je očekivati od vašeg partnera da ste mu baš uvijek na prvom mjestu na listi prioriteta, ali svakako se morate nalaziti na njoj.

8. Ne osjećate se voljeno ni poželjno

Ljubav i toplina su ono što održava odnose na životu. Ako zbog ponašanja svog partnera češće plačete nego što se smijete, morate dobro razmisliti ima li to ikakvog smisla. Stalne borbe i ljubavni problemi pogoršavaju vaše zdravlje više nego što to mislite. Zapamtite da zaslužujete biti sretni, ali da je vaše mentalno zdravlje važno!

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash