Ovo su znakovi da ste emocionalno prevarili partnera

by | 27 rujna, 2020

Ako ste u konvencionalnoj monogamnoj ljubavnoj vezi i odlučite biti intimni s nekim drugim, jasno je da ste počinili preljub.

No mnogi ljudi nisu svjesni činjenice da postoji i emocionalna nevjera, koja ne uključuje nikakav fizički kontakt. Sudeći prema riječima mnogim seksualnih terapeuta i psihologa, ulaganje emocionalne energije u neku drugu osobu je izdaja partnera i, samim tim, računa se kao preljub. U nastavku vam donosimo pet znakova koji jasno ukazuju da ste emocionalno prevarili osobu s kojom ste u vezi.

Laganje o partneru

Ako u interakciji s drugim ljudima lažete da niste u vezi i da nemate partnera, znak je to da nedovoljno cijenite te ne poštujete osobu s kojom ste u vezi.

Maštanje o drugima

Maštanje je sastavni dio ljudskog života, no neprestano maštanje o drugim ljudima, a osobito o toj jednoj osobi, znak je da varate svog partnera emocionalno.

Povezivanje s drugima

Posve je normalno imati prijatelje, družiti se i dopisivati s njima. No ako s nekim provodite previše vremena, neprestano razmjenjujete poruke i intimne misli, morate znati da činite emocionalni preljub.

Bezazleni flert

Bezazleni flert jasan je znak da vam nešto u vašoj vezi ne odgovara. Iako je to lak i brz način da si podignete samopouzdanje, ako to činite dok ste u vezi, ne poštujete i ne cijenite svog partnera.

Dijeljenje tajni

Ako s nekom osobom dijelite tajne i govorite joj stvari koje ne govorite partneru i ako osjećate povezanost koju nemate s partnerom, morate dobro razmisliti o tome s kim želite biti u vezi.

Što učiniti ako emocionalno varate partnera?

Ako ste se pronašli u gorenavedenim znakovima, vrijeme je da dobro razmislite o vlastitoj vezi. Emocionalno varanje je oblik izdaje, koju vaš partner ne zaslužuje, te je jasan znak da morate odabrati između prekida veze ili prekida varanja. Ako odlučite ostati s partnerom, budite iskreni, priznajte sve i zajedno poradite na tome da dokučite zbog čega je do emocionalnog varanja uopće došlo.

Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash